Novi župni listić INŽupni listić od 15. do 21.4.2024.
s rasporedom misa


Župni listić od 8. do 14.4.2024.
s rasporedom misaPotrebe našeg Caritasa


Potreba:

   
Osim hrane, skupljamo i novac za hranu. Novac možete staviti u kutijicu Caritasa u crkvi.
 
Početni datum: 1.3.2023.
Završni datum:nikada
Donator: =Vaše ime=


Korizmena duhovna obnova polaznika Trajne formacije svećenika naše nadbiskupije - Osvrt


Na početku susreta okupljene svećenike pozdravili su koordinator trajne formacije svećenika preč. Ivan Lukić i domaći župnik vlč. Dubravko Škrlin-Hren.

Preč. Kuhtić je u prvom nagovoru istaknuo kako je svećenik onaj koji ljude vodi k Bogu. Upravo je zato pozvan svakodnevno prianjati uz Kristov poziv, radije nego li uz vlastite navike i rutine u kojima osjeća lažnu sigurnost. Svećenik je onaj koji od Gospodina treba moliti milost da se ne boji istine o sebi i drugima te da zna prepoznati što je u životu bitno. Da bi one ljude koji su mu povjereni vodio prema Bogu potrebna mu je odvažnost, da ne zakopava talenat u zemlju već da ga umnaža (usp. Mt 25,14-30). U tome može uspjeti jedino moleći snagu Duha Božjega.

R0001911-1024x683.jpeg

Drugi nagovor preč. Kuhtić posvetio je temi ispovijedi kao mjestu preuzimanja odgovornosti, a ne njezinoga nijekanja. Kao što je u sakramentu svete ispovijedi važno skinuti masku tako je i u svakodnevnom životu. Jedino na taj način, čovjek se otvara za Božji dodir. Ranjena čovjekova narav podložna je skrivanju iza maske, no spasonosno je zaviriti ispod te maske koja skriva odgovornost. Bog je čovjeku darovao slobodu, ne s ciljem da je zloporabi, nego da je iskoristi za dobro. Upravo u toj sposobnosti za dobro i mogućnosti za više, Bog želi ohrabriti i ojačati čovjeka. Skinuti masku pred Gospodinom može samo ponizan čovjek, a ponizan čovjek je i poučljiv čovjek (humilitas docilitas).

IMG_0674-1024x768.jpeg
 

Župna crkva uživo


Uživo


Uredovno vrijeme

Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 do 20 sati.
 
 
Telefon župnog ureda: 01/6530-129

Za podjelu sakramenata bolesnima i umirućima nazovite i van radnog vremena.

Youtube-(1).png  Facebook.png  Instagram.png


Svi župljani


Što Vas zanima u župi?
Za svako pitanje, zamolbu, pritužbu, pohvalu, nejasnoću, ... kliknite na link "Kontakt", pošaljite i mi Vam odgovaramo u najkraćem mogućem roku.